Jag väljer att må bra! (stulen mobil)

Denna vecka har rent ut sagt varit inte långt ifrån förjävlig. Stressen över att plugga på nederländskan har legat tugnt över mig. Sedan har dagarna haft en trend att aldrig gå som planerat. Fast dagen som tog priset för att vara jobbigast var onekligen gårdagen, den mest stressiga dagen på länge eftersom alltig och då menar jag allting slog fel.

Dagen ville inte ge upp med att enbart vara extremt stressfylld utan kände att den var tvungen att toppa det med att min mobil "mystiskt" försvinner på badhuset när jag var där och väntade på att en av barnens simlektion skulle vara bli klar. Märker detta då jag kört i trafiken tillbaka hem, för att då stressa tillbaka i äkta bryssel rusningstrafik för att vid en jobbig biltur få veta av personalen att den mest troligt är stulen.

Men vet ni vad? Jag väljer att må bra, jag väljer att inte eller gå runt och sura. Varför ska jag göra det? Jag sitter här ändå med ett (hur fåningt det än låter) ett inre lugn.

Jag väljer att se vad jag har, hälsa. För jag är inte sjuk i cancer.

Jag har vänner, för jag är aldrig ensammen. Vänner som jag inte vill påverka med negativ energi.

Jag har flyttat, för jag bor i Belgien, Bryssel.

Jag är glad, för jag är ändå rätt så lycklig.

Jag tror verkligen man skapar sin egen verkligehet, att man väljer vad man vill se och hur man ska känna. Att börja hacka upp sig på småsaker är bara onödigt för dig själv och dem i den omgiving. Jag har en vän i Sverige som har gått igenom en förödande sjukdom, hur kan jag då tycka synd om mig själv för att ha tappat en mobil? Vad spelar det för roll i vad som kommer bli mitt liv?
Kommentarer
Postat av: Sara

Jonas, du är så jäkla bra. :)

2011-10-13 @ 17:06:41
URL: http://unmoulin.blogspot.com
Postat av: Mamma

Hur har du blivit så klok min son. Stolt över dig.

2011-10-13 @ 23:30:10
Postat av: Birgitta o Bosse

Bra tänkt grabben...Kram från oss

2011-10-13 @ 23:37:24
Postat av: anna

härligt jonas! positiv :D

2011-10-16 @ 22:26:53
URL: http://annaengstroms.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback