Oh really?

Satt och kollade på den lokala tidningen då jag såg detta, jag bröt ut i ett högljudt skratt! Det är inte ofta som en tidning lyckas vara omedvetet gullig.. men när PiteåTidningen klämmer till med ett ord som "rusningstrafik". Lite kontrast jämfört med att köra i en huvudstad, står man ibland stilla på annars 120 km/h vägar som har 5 filer.
Ik ben heel moe

Ikväll blir det mest troligt att avskärma sig lite och ha det skönt och lugnt, kanske blir att tar en enstaka öl över ett par djupa samtal över politik och en massa nonsen. Imorgon blir det kanske en äkta utgång!

Nu ska jag ut och springa en liten sväng och testa några träningsappar. SPÄNNANDE


Kulturskillnad i badhuset

Idag har jag fått lära mig hur man ska te sig i ett belgiskt badhus, till att börja med är det obligatoriskt med "speedo" liknande badkläder för killar, det gäller även såkallade "square cut" verisonen. Det är även ett måste med badmössa.

Jag i speedo och badmössa?, vilken hitt..Hur kommer detta sluta?

Hidden agendas

När jag för någon dag sedan då jag var i dryckeskylen så gjorde jag en rolig upptäckt, det verkar som jag har flyttat in hos en vampyrfamilj? Isåfall förstår jag varför dom behöver en au pair på dagtid


Jag saknar dock min och Ylvas True blood kvällar


Praise the lord

En kyrka som ligger i centrala Bryssel, foton är tagna av Fanny.


Jamie woon - Guilty as charge


I tried

Jag försökte mig på ett förhållande en gång. Det gick åt helvete. Facebook sa "You cannot create a relationship with yourself."Vilken dag...

Ska sammanfatta min dag lite snabbt.. Försover mig lite, väntar på bussen aslänge, blir fast med bussen i rusningtrafik vilket gör mig sen till nederländskan, sen vänta på bussen när jag ska hem och det är riktigt kallt ute i kanske 45 minuter. För att komma hem och inse att jag glömt nyckeln...

.. så jag satt där i 1,5h för att vänta på att någon skulle komma hem. Måste ta bussen in igen och hänger med Kajsa, nu är jag här. Imorgon är det ett litet prov på nederländskan på 70 sidor. FY..

MEN jag är ändå på bra humör! :)


A car free brussels

Helgen har varit asnice, det har varit marknader och även ett bilfritt Bryssel vilket är ett påhitt som händer en söndag om året. Rätt så coolt faktiskt, där det brukar vara kaostrafik var det nu cycklister och någon häst.

Även gått en tur i de kulturella delarna av Bryssel, inte det uppenbara turistattraktionerna.. så jag har hittat några diamanter!

Söndag som sagt var det bilfritt och vi for till Louise på en stor välkänd loppmarknad.Här är ett område där trafiken bara väller fram (normalt) denna dag fick jag skåda tre hästar med ryttare som lugnt kommer travande fram för att senare vänta på grönt.Bilderna suger för dom är från mobilen, men det får duga åt er.. visst`?

BELGIUM

Såhär fungerar Belgien


Detta kan jämföras med hur service minded belgare är:


Kajsas bildbomb!

Här är en sjukt härlig tjej som jag lärt känna bra här i Bryssel, ni kan se hennes blogg här!
Jag har även stulit en bildbomb av henne som visar min och kajsas lördag som bestod av marknad, flamingos och firande av Elin.
FOTO: Kajsa Hofsjö

Rena kapet

Att det är det finns ett massivt utbud i europas huvudstad jämfört med norrland kunde inte vara mer än rätt, och det gäller verkligen allt. Det finns massivt med kultur, människor och underhållning. Fast självklart gäller det även kläder och stil.

Igår gick jag men Kajsa på stan för att käka en lunch och dryga ut den tunna garderoben i mitt rum, vi hittade en "shoe-outlet"affär centralt. Packade inte mer något par finskor vilket jag ofta har till vardags. Så jag hittade dessa mockaskor för ynka 35 euro. 

 


Titta vad kul vi har det!

Skjutsa barnen till skolan, dra in tidigt till Bryssel centrum. Hänga med Kajsa. En underbar dag imorgon med andra ord.. NICE


Berätta om dina drömmar och planer

Det är ganska lustigt just det här med livet, vilka olika vägar det finns och hur det ligger i det små detaljer som har en massiv påverkan. Det exempel jag tänker på är faktumet att jag sitter här idag tack vare min kära vän Elin som fixade mig jobbet. Som fixade mig en chans. 

Det som startade min väg till Bryssel var att en dag valde jag att skriva till henne på facebook,

"Hej, såg att du tänkte fara iväg till USA som au pair!"

Om jag inte skulle skrivit den enkla lilla meningen den dagen, eller om Elin inte sett den så skulle jag mest troligt suttit i Piteå nu. Jag frågade om att träffas på en cafe och prata om au pair i USA osv eftersom det var något jag ville veta mer om.

Men hon fick erbjudande om ett jobb här i Bryssel och vi träffades igen för att pratas vid. Rätt som det var fick hon frågan om hon visste av några vänner som ville jobba som au pair åt en av hennes kollegor.. hon valde att skicka mitt namn då hon visste jag var intresserad.. resten är historia.

Om du har en dröm, BERÄTTA om den. För om rätt öron hör så kan det slå igenom, att ha tur är en blandning av att göra väg för möjligheter och att våga ta dessa!Vad är din dröm?

Beems of summer

Idag hänger jag denna morgon på en vädligt nice stor stenbalkong och njuter av faktumet att solen faktiskt värmer på rikgit bra, ikväll blir det att gå ut igen men denna gång för att fira Elin som fyller år till veckan. TAGG


Hitch

Foto: Olivia Markström

I brist på annat bjuder jag denna bild som Olivia tog någon dag innan jag flyttade till Bryssel, ska iväg och kommer att jobba till ganska sent ikväll. Jobbigt men så är det ibland. Idag har jag även haft min första lektion i nerderländska, återkommer mer om det!

German shepard goes cyber

En ny "draagbare telefoon"

Här om dagen besökte jag en väldigt vacker studentstad utanför Bryssel vid namn Leuven, där köpte jag även en ny mobil eller en "draagbare telefoon" valet blev en Sony Ericsson XPERIA neo. Tyvärr så kunde jag inte ta bilder på staden eftersom jag lämnade kameran hemma men ska göra ett litet collage från bilder på nätet så ni får se hur vackert det verkligen är! 


Vilse

Har varit på den första springturen sedan jag flyttade och sedan jag opererades. Gick som smort att röra på sig, men att hitta runt här i kvartren blev ett mindre äventyr i sig självt. Sprang runt och letade hur jag skulle hitta i säkert 30 minuter vilket gjorde en 30 min springtur till en timmes springtur istället. Jag var helt enkelt vilse i en massa bostadsområden. 

Regnet öste och utan glasögon, fast jag kunde ändå se den underbara miljön och såg även på alla det svindyra husen som finns i ett kvarter inte lågnt härifrån (dvs ännu större och flådigare än i detta området) Nästan så att det var lite amerikanska vibbar från det stora husen.

Dessa godingar tog mig tillslut hem igen, fast jag ska nog skaffa ett nytt par till veckan!


Utomhusgym

Något som det finns gott om här i Bryssel är onyttigheter, fast alla här är sunda och/eller magra. Träning verkar vara en del av vardagen här och något som är grymt läckert är att det finns skl "utomhusgym" som är gratis och finns runt om i staden.

I sjävlaste Bryssel är det i parker med olika maskiner, här i mitt område finns det en slinga som har olika stationer som man springer mellan och gör olika övningar med hjälp av kroppsvikten. Det som äger är att eftersom det för det mesta inte ligger snö på marken här under vintern så kan man använda dessa året runt!


Körsbärsöl och tusen krogar

Nu har vi varit ut och utforskat lite av vad Bryssel har att erbjuda i krogväg, det finns så sjukt många krogar att det inte går att säga! Allt från irländskt till swingersklubbar.. sistnämnda är dock inte något som vi har planerat att undersöka närmare.

Det går att köpa all sprit/vin/öl osv på alla supermarkets och billigt är det. 1 liter smirnoff ice för under 30 kr.

1,5 liter martini för ca 65kr

De Craenen huishouden

Detta är den enda bilden jag lyckats ladda upp, se och njut för jag har varit tvungen att slita hårt för att få upp den enstaka bild! Detta är en bild på huset, dock så syns det inte hur brett huset egentligen är.

Skype och magiska korttrick

Idag har jag spelat fotboll, haft springtävlingar och allt vad som har med tävlingar att göra. Barnen gillar att tävla kort och gott. Den yngsta "I" har även visat en massvis med korttrick inte bara för mig utan även för Elin över skype.Efter jag har fått i mig lite middag (som alltid är riktig god i Craenen hushållet) så ska jag bege mig till Elin för lite stadsmys!